26 Mart 2009 Perşembe

İstanbul Modern

Geçen pazar İstanbul Modern'deydik yeni başlayan sergiyi görmek için. Ancak öncesinde arkadaşları beklerken müzeyi de gezme ya da daha doğrusu Doğa'ya gezdirme fırsatı oldu. Hepsini inceledi. Hatta sorsan belki beğendikleri bile vardır. Sonra anne kız sanata katkımızı yaptık veFikret Mualla'lara Fahrunisa Zeyd'lere karşı Doğa'yı emzirdim. Bir nevi enstelasyon oldu. Üstüne de bişeyler hüplettik müzenin restoranında boğaza karşı. Ohhh.. Değmeyin keyfime. Doğa da ilk defa yan masalarla sosyalleşti hatta elin Amerikalısına gülücük attı bolca. Demek ki onun dediklerini de anlıyor ufaklık.
Hemen müze girişinde çocuklar için bir bölüm vardı. İçeri girip tam inceleyemedim ama resim falan yapabiliyorlar sanırım. Müzeyi gezip o gazla karalıyorlardır bolca. Bu arada çalışanları da tebrik etmeli ilgilerinden dolayı. Çocuk arabası ile giriş ve çıkışlarımızda çok yardımcı oldular.
Bundan sonra başarabilirsem ayda bir müzeye götürmeyi istiyorum yumurcağı. Bu tip genellemeler hep fiyasko ile biter ama hadi hayırlısı. Bir sonraki istikamet Santral İstanbul. İleri...

1 yorum:

Ayşe Belkıs Aydınay dedi ki...

Herşeyden önce Doğanın mı sanata, sanatın mı Doğaya katkısı oldu pek anlıyamadım,galiba Doğa da orayı şereflendirerek katkıda bulunmuş.
Ama bu aylardan sanat altyapısını kurmanız hakkaten hoş.O arada elin Amerikalıları da akıllı ve sıcak çocuk örneğini görmüş olmuşlar.