7 Ocak 2009 Çarşamba

Gaita (kaka) Numunesi

Bizim bebişle ilgili önceden bilseydik amma faydası olurdu dediğimiz şeylerden biri de bu kaka numunesi konusundur. Herhangi bir tahlil amacıyla bebişin kakası test etmek gerektiğinde ( ki allah göstermesin diyelim öncelikle) hemşirelerin ilk dediği şey çok basit bezi ters bağlayın oluyor.

Bizim hemşirenin ''ters bağlayın'' ınından sonra ben nasıl ters başaşağı mı iç dış mı diye düşünürken, açıklama geldi. İçini dışına bağlayınca bez kakayı emmiyormuş, siz de bezi o haliyle laboratuara götürebiliyormuşsunuz. Aman ne kadar mantıklı dedim. Ancak bizimkinin o zamanlardaki hali gibi 2-3 günde bir kaka yapan bebeğiniz varsa süper bir bekleme sürecine giriyorsunuz. Ben günün sonunda Doğa 8 defa çişini yaptıktan sonra pes ettim. Çünkü bu emmeme olayı maalesef çişler için de geçerli oluyor ve her çişten sonra tüm üst baş kirliye gidip giydirecek birşey kalmayınca bu bez olayının pek de mantıklı bi tarafı kalmamıştı.

Bunun üzerine kendimiz fikir yürütüp içe ters dışa düz bez bağladık. Böylece içteki bez kakayı tutacaktı, dıştaki bezde çişleri emecekti. Ama bezlerin aynı boyutta olması bize kirli bir tulum ve bir bodye daha maloldu maalesef.

Aman yetti artık deyip bezi düz bağladığımda artık gece olmuştu ve bu çabalarımızdan dolayı sevgili kızmız bizi ödüllendirdi ve kaka yaptı ama ne yazık ki artık laboratuarlar kapanmıştı ve o gün içinbir sonraki kakayı beklemekten başka yapılacak birşey yoktu .

2 gün sonra sonunda düz beze yapılan kakayı babası bez kakayı emmeden koşarak laboratuara ulaştırınca içinde minik bir kaşık olan numune tüpünü oradaki adam bize hediye etti. Bizim için artık yapılacak şey gayet basit: bezi düz bağla, kakayı bekle, kaşıkla malzemeyi tüpe koy, laboratuara götür. Bu kadarmış.


Artık evde bir adet bulunduruyoruz kendilerinden.

Hiç yorum yok: